+36 30 985 2111 info@agromenza.hu

CORNEX

A kukoricaszemet feldolgozó és nedves technológiát alkalmazó keményítő- és szeszgyártás értékes mellékterméke a kukoricacsíra.

CORNEX

A kukoricaszemet feldolgozó és nedves technológiát alkalmazó keményítő-és szesz gyártás értékes mellékterméke a kukoricacsíra. Magas olajtartalma miatt elsősorban háziállatok igényes kategóriáinak (sertés startertáp, brojler startertáp, házi kedvencek,stb.) takarmányozásában alkalmazzák. Mivel a benne rejlő olaj értékes táplálék az ember részére, ezért az élelmiszeripar részére sajtolással és extrahálással kinyerik a kukoricacsírából.

A sajtolás első fázisát egy integrált főző-őrlő-pelyhesítő rendszer biztosítja. Ezt követően a megfelelően megfőzött kukoricacsíra a mechanikus sajtolóba kerül. A sajtolóból növényi olaj távozik, valamint olajos pogácsa, amelyből az olaj már nem távolítható el mechanikus úton. Az olajpogácsából a fennmaradó olajat zárt rendszerben extrahálással távolítják el. Az extrahált kukoricacsíra dara, amely a gyártásban mint melléktermék keletkezik, granuláló gépsorra kerül és CORNEX üzleti megnevezéssel az AgroMenza Kft., mint gazdasági állatok számára alkalmas értékes takarmányt forgalmaz. A CORNEX jó minőségét az alapanyagok állandó ellenőrzése biztosítja, valamint a szakemberek ellenőrzése alatt álló termelési, raktározási és szállítási folyamat. Mivel az étolaj tisztaságára és minőségére nagy hangsúlyt fektetnek, a CORNEX-nek is kiváló minőséggel kell rendelkeznie. A gyárban működő HACCP vonatkozik a takarmány gyártására is és a takarmány minőségét a GMP rendszer garantálja.

 

A tápértékkel kapcsolatos tájékoztatás:

A CORNEX magas fehérje és magas bypass fehérje tartalommal rendelkezik. Energia tartalma a gyártás során fennmaradó rost, keményítő, cukor és kukoricaolaj tartalomnak köszönhető. Nyersrost tartalma jelentős, amely nagyban befolyásolja az egyszerű gyomrú állatok részére készülő tápokba adagolt mennyiségét. Kérődzők részére ez a magas rosttartalom kifejezetten előnyös, tekintettel arra, hogy neutráldetergens és acidodetregens rost aránya nagyon széles. A CORNEX ennek a tulajdonságának köszönhetően javító komponensként szerepel a kérődzők TMR-ében. Alacsony K tartalma javítja a TMR Na:K arányát és ezzel csökkenti a Na adagolását. A pelletált CORNEX a marha, juh, sertéstenyésztés és szárnyasok bármely kategóriájában használható. Magas tápanyag koncentrációjának köszönhetően elsősorban magas termelésű állatok, intenzíven hízó-, fiatal,-és tenyészállatok takarmányozásában használják. A CORNEX a termékre jellemző kellemes illattal rendelkezik. A CORNEX a takarmányadagokban az erőtakarmányokat, a gabonát és a szóját pótolja, így csökkenti a takarmányozási kötséget.

Telefonáljon, és kérjen egyedi ajánlatot!

Ellátás:

A takarmányból az ellátás egész évben folyamatos.

Eltarthatóság:

gyártástól számított 4 hónap (száraz, hűvös helyen)

Kiszerelés:

ömlesztve

Megrendelhető legkisebb mennyiség:

12 tonna

Telefonáljon, és kérjen egyedi ajánlatot!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Amennyiben részletesebben szeretne informálódni szolgáltatásunkkal kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeinken hétköznapokon!

 

info@agromenza.hu

+36 30 985 2111

Címünk

6726 Szeged

Asztalos utca 24/B

Magyarország

Kapcsolat

+36 30 985 2111

info@agromenza.hu

www.agromenza.hu

Open Hours

H-P: 8:00 – 17:00

Sz: Zárva

V: Zárva