+36 30 985 2111 info@agromenza.hu

SZÁRAZ CGF PELLET

A kukorica keményítőgyári feldolgozása során képződött magas energia és rosttartalmú, fehérjedús takarmány (18-22%), tisztán kukorica alapú fehérjeforrás.

SZÁRAZ CGF PELLET

CORN GLUTEN FEED (CGF)

FEHÉRJETAKARMÁNY, SZÁRAZ, GRANULÁLT ALAKBAN

(FEED-KALL P, HUNGRAFEED®GOLD)

A kukorica keményítőgyári feldolgozása során képződött magas energia és rosttartalmú, fehérjedús takarmány (18-22%), tisztán kukorica alapú fehérjeforrás. A kukoricaszem rostja és a besűrített magas fehérje tartalmú áztatóvíz keveréke.

A feldolgozás során a kukoricából döntő részben az izocukor gyártásához szükséges keményítőt vonják ki, így a fennmaradó melléktermék fehérjetartalma feldúsul.

A gyártás során a hőkezelés hatására:

  • a fehérje 30-35%-a védett fehérjévé válik, ezért a tejelő tehén takarmányozásában kiváló fehérjepótlást jelent
  • a megmaradó cukor egy része karamellizálódik, ezáltal kellemes íz,-és illatanyagot kölcsönöz az anyagnak.

A sokéves gyakorlati tapasztalat szerint azokban a tejtermelő tehenészetekben, ahol az egy tehénre jutó éves tejtermelés 7000 liter alatti, (főleg, ha a karbamidvizsgálat az állomány átlagában energiatöbbletet és fehérjehiányt mutat) megemeljük a termelő tehenek abrakadagját naponta 2 kg CGF-fel, úgy tehenenként naponta 1-1,5 liter tejtöbblet is elérhető. 7000 liter feletti termelésű állományok esetében a CGF etetésétől nem a tejtermelés fokozása várható, hanem a tejelő táp árának csökkenése, mivel vele nálánál drágább abrakkomponenseket válthatunk ki, (tejelő koncentrátumok, szója, napraforgó, illetve ezeknek bizonyos hányada) természetesen a tejtermelés szintentartásával. Hozzáadott íz,-és aromaanyagot nem tartalmaz, az állatok néhány napos szoktatási idő után szívesen fogyasztják. Alkalmazásával nő az állatok étvágya, (étrendi hatása kitűnő) takarmányfogyasztása, ezáltal tejtermelése is. A “tehénlabor ” nagyszerűen kihasználja a CGF beltartalmából eredő lehetőségeket. A természetes rost, fehérje és energia tartalmának köszönhetően a CGF elősegíti a bendőben lezajló emésztési folyamatokat.

Sertések takarmányozásában is igen jól felhasználható, megfelelő aminósav-tartalmú takarmánykomponensek kiegészítésével. A természetes rost szerepe kiemelten fontos a sertések takarmányozásában.

Javasolt aránya a különböző állatfajok takarmányaiban:

tejelő tehén

2-3 kg/állat/nap

(tak.optimalizálás függvényében) abraktakarmányon belül 20-40%

borjú 10-20%
szárnyas 2-5%
sertés a mellékelt ajánlat szerint  
koca 5-20%
malac 5-10%
bárány 5-15%
halak 0-5%
hobbiállat 5-20%

 

Ellátás:

A takarmányból az ellátás egész évben folyamatos.

Eltarthatóság:

Száraz, max. 60%-os rel.páratartalmú helyen 6 hónap.

Kiszerelés:

ömlesztve

Megrendelhető legkisebb mennyiség:

12 tonna

Telefonáljon, és kérjen egyedi ajánlatot!

Telefonáljon, és kérjen egyedi ajánlatot!

Telefonáljon, és kérjen egyedi ajánlatot!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Amennyiben részletesebben szeretne informálódni szolgáltatásunkkal kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeinken hétköznapokon!

 

info@agromenza.hu

+36 30 985 2111

Címünk

6726 Szeged

Asztalos utca 24/B

Magyarország

Kapcsolat

+36 30 985 2111

info@agromenza.hu

www.agromenza.hu

Open Hours

H-P: 8:00 – 17:00

Sz: Zárva

V: Zárva