+36 30 985 2111 info@agromenza.hu

Nedves cukorrépaszelet (répacsík)

A cukorrépából a cukor kivonása után kétszeri sajtolással nyert melléktermék.

Nedves cukorrépaszelet (répacsík)

 

A cukor kivonása (mosás, szeletelés, kilúgzás) után kétszeri sajtolással nyert melléktermék. Szárazanyag tartalmának közel 60-65 %-át a Nmka., főleg a szacharóz (répacukor) teszi ki.

Kiváló hőstressz takarmány, mivel rostja gazdag pektinben. A hemicellulózok mennyisége jelentős, melyek a cellulózhoz képest könnyebben lebonthatók, így lebontásukkor a bendőben kevesebb hő keletkezik. Laktagóg (tejtermelést fokozó) hatású termék!

A cukorgyárak kampányszerűen dolgoznak, ami azt jelenti, hogy minden év szeptember közepétől a következő év január közepéig történik a cukorrépa feldolgozása, így a nedves répaszeletet ebben az idősávban forgalmazzuk.

A szállítás két módon történhet: ömlesztve, vagy fóliatömlőzési (hurkázási) lehetőséggel. Mindkét esetben kb. 23-25 t a kiszállított mennyiség.

Etetett mennyisége tejelő tehén esetében 5-10 kg/nap/tehén.

A silózott répaszelet energia-és

táplálóanyag-tartalma (Schmidt, 2003)

A silózott répaszelet energia-és táplálóanyag-tartalma (Schmidt,2003)

A nedves répaszelet fehérje- és

rostlebontása a bendőben (Várhegyi, 2002) 

A nedves répaszelet fehérje- és rostlebontása a bendőben (Várhegyi,2002)

A nedves cukorrépaszelet laborvizsgálati eredménye

A nedves cukorrépaszelet laborvizsgálati eredménye

Telefonáljon, és kérjen egyedi ajánlatot!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Amennyiben részletesebben szeretne informálódni szolgáltatásunkkal kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeinken hétköznapokon!

 

info@agromenza.hu

+36 30 985 2111

Címünk

6726 Szeged

Asztalos utca 24/B

Magyarország

Kapcsolat

+36 30 985 2111

info@agromenza.hu

www.agromenza.hu

Open Hours

H-P: 8:00 – 17:00

Sz: Zárva

V: Zárva