Nedves cukorrépaszelet (répacsík)
A cukor kivonása (mosás, szeletelés, kilúgzás) után kétszeri sajtolással nyert melléktermék. Szárazanyag tartalmának közel 60-65 %-át a Nmka., főleg a szacharóz (répacukor) teszi ki.
Kiváló hőstressz takarmány, mivel rostja gazdag pektinben. A hemicellulózok mennyisége jelentős, melyek a cellulózhoz képest könnyebben lebonthatók, így lebontásukkor a bendőben kevesebb hő keletkezik. Laktagóg (tejtermelést fokozó) hatású termék!
A cukorgyárak kampányszerűen dolgoznak, ami azt jelenti, hogy minden év szeptember közepétől a következő év január közepéig történik a cukorrépa feldolgozása, így a nedves répaszeletet ebben az idősávban forgalmazzuk.
A szállítás két módon történhet: ömlesztve, vagy fóliatömlőzési (hurkázási) lehetőséggel. Mindkét esetben kb. 23-25 t a kiszállított mennyiség.
Etetett mennyisége tejelő tehén esetében 5-10 kg/nap/tehén.
A silózott répaszelet energia-és
táplálóanyag-tartalma (Schmidt, 2003)
A nedves répaszelet fehérje- és
rostlebontása a bendőben (Várhegyi, 2002)
Telefonáljon, és kérjen egyedi ajánlatot!
Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Amennyiben részletesebben szeretne informálódni szolgáltatásunkkal kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeinken hétköznapokon!
info@agromenza.hu
+36 30 985 2111
Címünk
6726 Szeged
Asztalos utca 24/B
Magyarország
Kapcsolat
+36 30 985 2111
info@agromenza.hu
www.agromenza.hu
Open Hours
H-P: 8:00 – 17:00
Sz: Zárva
V: Zárva